Фондация „Подслон за човечеството” (Habitat For Humanity Bulgaria)
Организации
Четвъртък, 02 Септември 2010 04:58

Фондация „Подслон за човечеството” (Habitat For Humanity Bulgaria) е филиал на Habitat for Humanity International в България.

Чрез своите дейности ние популяризираме идеята за адекватните жилищни нужди като основно човешко право и работим за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на мизерните жилищни условия. Подпомагаме разрешаването на жилищните проблеми на лица и семейства, които не притежават собствен дом и нямат достатъчно средства за закупуването, построяването или наемането на такъв, както и на лица, живеещи в неадекватни жилища, които нямат достатъчно средства, за да ги ремонтират и подобрят.
Хабитат популяризира идеите и принципите на организационното партньорство, общественото сътрудничество, доброволната работа, загрижеността и уважението към нуждите на другите.
Създавайки адекватна жилищна среда, ние способстваме изграждането на устойчиви общности и личностната реализация на хората от тези общности.
Работим с хора от всички обществени групи и в партньорство с различни граждански и държавни организации, компании и частни лица.

Заедно с Фондация „ Център за Надежда” работим по проект „Моят дом не е моята крепост” , който е дава възможност на семейства на деца и младежи с увреждания ( до 25г) да ремонтират жилищата си с цел да създадат по-добри условия на живот за децата си – да могат те да се движат по-свободно и да посрещат ежедневните си нужди, колкото е възможно по-независимо и с минимална помощ от страна на роднините им, а също и да подпомогне родителите в ежедневните грижи за техните деца.

Преустройствата зависят от индивидуалните потребности на всеки потребител, но най-общо се състоят в:

 

  • отстраняване на прагове, монтиране на помощни хватки и други

  • преустройства в санитарните помещения

  • инсталиране на контакти на достъпна височина

  • разширяване на врати

  • инсталиране на помощни съоръжения в жилищните входове

 

Предоставят се суми до около 3500 лв. като заем, който се изплаща разсрочено и на малки вноски. Заемът не се облага с лихва, а само с инфлация и някои допълнителни такси. Процедурата на кандидатстване е значително улеснена и бърза. Необходим е един поръчител.

 

Хабитат България работи по проекта от повече от една година. До този момент 15 семейства са се възползвали от предоставената подкрепа. Благодарение на добрите резултати и натрупаните средства от погасените заеми, имаме възможност да финансираме още семейства. Обадете ни се!

 

За повече информация и включване в проекта, моля свържете се с Хабитат България.

 

Хабитат България тел. 02/983 24 10 , 0898 69 10 06 Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , www.habitatbulgaria.eu

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава