ЛИБЕРА е първият в България институт за общуване изцяло на духовно ниво чрез изкуство.
Hristo Vatev
Организации
Четвъртък, 08 Януари 2009 16:29

Мартин Иванов

(директор)- видео

визитка

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.

Институт за съвременно изкуство и терапия LIBERA е нестопанска организация, чиято основна цел е осъществяването на дейност в полза на обществото и генерирането на нов обществен позитивизъм чрез изкуството. ЛИБЕРА е първият в България институт за общуване изцяло на духовно ниво чрез изкуство. Създателите му са артисти с интернационален опит – композитори, художници, актьори, писатели, танцьори. Основната им мотивация е да използват творческите си знания и умения - както за развитието на културата в страната, така и за терапевтични практики.

Досега Институтът е стартирал успешно следните дейности:

- МОБИЛНА АРТ АКАДЕМИЯ дава възможност на всеки, който има нужда, да се занимава лично с изкуство. Както за развлечение и професионално обучение, така и за антистрес и терапевтични цели. Професионалистите от LIBERA са на разположение за преподаване на уроци по музика, изобразително изкуство, актьорско майсторство, балет - в дома на всеки заинтересован, независимо от неговата възраст и обществен статус.LIBERA осигурява преподавател, съответстващ на желанията и нивото на ученика. Уроците са 4 пъти в месеца, с продължителност 45 минути – в удобни за ученика време, час и място.

-LIBERA развива за първи път у нас и новаторската колективна практика Drum Circles. Това е инициатива, която създава ценни, комуникативни събития – чрез увлекателно правене на музика – като вниманието е съсредоточено върху персоналното или групово развитие и здраве или е просто за забавление.

Свиренето на барабани би могло да се използва от най-различни колективи – за образователни, обществени, тийм билдинг и терапевтични цели. Барабанната терапия например, заложена в идеологията на LIBERA е ефективен метод за справяне със стреса.

- Уникалният тийм билдинг Фестивал на изкуствата, организиран за първи път в България от LIBERA, събира в единна програма музика, изобразително изкуство, танц и театър. Целта е чрез генериране на спонтанност, импровизация и креативност да се преодоляват евентуални проблеми в колектива и да се изпълняват предварително поставените корпоративни цели.

-Духовни и Терапевтични Практики “Libera”.

Музикална(барабанна) терапия, Арт терапия, Dance терапия, Breath Терапия, Семейни Констелации, Дзен, Тенсегрити, Медитации са само някои от уникалните курсове и сеанси, които предлага Libera. Целта на Института е не само да предложи алтернативни начини за създаване и поддържане на добро физическо, умствено и духовно здраве, но и да бъде основоположник на нова духовна, здравна и културна среда в България.

Заниманията, предлагани от Libera са пряко насочени към всеки: от тези, които се нуждаят от релаксация и тонизиране, до тези, които приемат динамиката на заобикалящата действителност като причинител на проблеми, страхове, финансови несполуки и здравни колебания.

Основната идея на Духовни и Терапевтични Практики “Libera” е да се осигури обстановка за спиране на „вътрешния диалог”. Диалог, който непрекъснато водим със себе си и който предизвиква безсмислени дебати за това дали сме стойностни, валидни и финансово и социално конкурентни в днешния свят.

Повече на - http://www.libera-institute.com

Кликнете (Ctrl+Click) върху банера за да видите:

  • Корица
  • Съдържание
  • Откъс от книгата

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.За книгата „Лечебната сила на барабана”


В ”Лечебната сила на барабана” психотерапевтът и барабанният фасилитатор Робърт Лоурънс Фрийдмън представя забележителна палитра от личен опит, очарователни истории и завладяващо изследване, демонстрираща качеството на барабана да влияе благотворно и положително върху здравето ни. Тази уникална книга разглежда употребата на барабаните в лечението на рискови юношески групи, стресирани служители, аутистични деца, пациенти с Алцхаймер, Паркинсон, множествена склероза и много други заболявания.

Открийте радостта и личния си начин на изразяване чрез ”Лечебната сила на барабана”!


За автора

Робърт Лоурънс Фрийдмън е психотерапевт, представител на фирмата “Ремо”, барабанен фасилитатор, дипломиран практикуващ лекар по психосинтез. Г-н Фрийдмън е асоцииран с департамента за алтернативна терапия към болницата „Св. Мария” в Ню Джърси, САЩ. Той е президент на „Стрес Салюшънс, Инк.”, компания, която предлага разнообразни оздравителни програми и барабанни събития за хора от всякаква възраст като: „Да прогониш стреса със свирене на барабани”, „Дръм съркълс за здраве”, „ Празнуване чрез свирене на барабани” и „Да прогониш гнева чрез свирене на барабани”. Г-н Фрийдмън представя програмите си пред различни корпорации, болници, клиники, старчески домове, училища,
Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава